Nyheder / 2016

2016

24-25. september

Stutteribesøg
 
Stutteribesøg har jeg længe tænkt over, at det kunne være interessant at arrangere i Danmark. Jeg har før været på stutteribesøg i Holland, Skotland og Shetlandsøerne og synes det er interessant, at se andre shetlandsponyer og høre om andre avleres tanker og ideer om avl.
Tingene faldt endelig på plads og den 24. og 25. september, var vi så fire piger der tog afsted. Først drog Jonna hansen, Lis Holm, Leene Henriksen og jeg afsted til første stop på Stutteri Stjernen, derefter gik turen mod hovedlandet med Motelovernatning i Viborg.
Næste stop ved Stutteri Aagård hos Serina og Steffen og sidst galdt det Stutteri Bådsgård hos Mette og Kjeld.
Vi så og hørte ialt om 173 forskellige shetlandsponyer.
Stor tak til de tre stutterier for jeres gæstfrihed og for at vise os rundt på jeres folde. Vi nød det alle i fukde drag.
Stutteribesøg vil helt sikkert blive gentaget i 2017.
 
 

Stutteribesøg og grillaften, august

Stutteribesøg og grillaften hos Betina Lyngholm og brian Bejer. Godt nok flere år siden, men husker det stadig som en hyggelig og god eftermiddag/aften. Susan Zehngraff og jeg tog turen ovre broen til Fyns land. Forinden grillaftenen, nåede vi lige en smut forbi Lene Sønderskov med en pony og et besøg hos stutteri Kylensten. En hyggelig eftermiddag, hvor vi så flere skønne sorte "perler".
 Flere ponyer nåede at trænge sig ind på nethinden, men sær en gjorde et særligt indtryk på os og havde meget lyst til at putte den i bagagerummet
 

Roskilde Dyrskue, juni

Roskilde Dyrskue er her en årlig begivenhed, som vi ser frem til. I år havde vi Hagalyckans Fanny og Søndergårds Mika med. Mest spændt var jeg dog på at høre hvordan min nye hoppe Fanny ville blive modtaget. Men ingen grund til bekymring, Fanny fik 23 point og en flot beskrivelse. Hun blev placeret som nr 4. holdet.
 

Årets andet føl

Årets andet føl er ankommet. Et lækkert sort hoppeføl efter Hagalyckans Fanny og Søndergårds Mac.
 

Hingsteparade på Dorthealyst, april

 

Årets første føl

Årets første føl er født her. Det længe ventede palomino hoppeføl. Hvor heldig har man lov at være.

Mountain & Moorland show, marts

Søndergårds Mac havde vi taget med til Team Cabe i Ringsted. Rigtig mange flotte ponyer var mødt op og som vanlig var det en godog vel tilrettelagt dag,
Mac var klar til at lade sig vise frem. I sidste øjeblik kom Anna Rasmussen som kender ham godt fra hans kåring og aflæggelse af materialeprøve, hvilket de to begge gange klarede til UG. Det blev hurtigt besluttet at Anna, når hun nu var her skulle mønstre ham. Igen gik det rigtig godt og deres fremvisning indbragte 44 point.
Karen Petersen | Bellingegårdsvej 5, 4800 Nykøbing Falster - Danmark | Tlf.: 54440082 | kpe1@live.dk