Nyheder / 2011

2011

Weekend den 1. og 2. oktober

Vi har i weekenden trænet Spirit i lange liner, da det er planen at fremstille ham til kåring i foråret 2012. Træningen er startet for et par uger siden uden problemer. Det har vist sig at han er meget lærenem og lydhør. Selv når vi går forbi den nærliggende rideskole er han nem at håndtere. Selvfølgelig vil han da gerne lige gøre opmærksom på over for de andre ponyer og heste at han kommer, men han er stadig lydhør for hjælperne og retter ind.Så det er bare dejligt.
På fredag køres han til Anna Rasmussen som, ligesom hun fremviste Mac for lange liner i 2007, er det også hende der skal fremvise Spirit til matrialeprøven i år.


Spirit for lange liner

Udover at øve lange liner med Spirit, har der også været tid til at besøge en vingård ved Røsnæs på Asnæs. Vinmarkerne ligger et meget naturskønt sted på sydvendte skråninger ud til Kalundborg Fjord. Det er i klart vejr muligt at se både Samsø, Fyn og Æbeltoft.
Klimaet på halvøen hører til det tørreste og mest solrige i Danmark og er derfor særlig velegnet til dyrkning af druer. Dyrehøjgård, som vingården hedder, dyrker et areal på 5,5 hektar med druer til produktion af vin.


Vinranker så langt øjet rækker
Dejlige solmodne druer, lige til at plukke
Sydvendte skråninger, ikke langt fra vandet, Kalundborg Fjord
En del af vinmarken

25.september, medlemsmøde hos stutteri Tusindfryd

Jeg var igår til medlemsmøde hos Helle og Gert, der har Stutteri Tusindfryd. Det var en meget god og hyggelig dag med masser af shetlandsponyer og medlemmer. Lige fra starten gik snakken livligt og det gode vejr var ikke at fornægte.Efter fremvisning af ponyer stod den på kaffe, te,varme the-birkes og nogle skønne lagkager. Derefter blev det medbragte kød grillet og Joan Bækkeskovs lækre salater blev indtaget. Vi var fem der forlod Helle kl. 01:30, så man må sige, at det trak ud:))
En ting der blev besluttet var, at fremover holdes Sjællandsmødet fast den sidste lørdag i september måned. Så sæt allerede nu x i kalenderen den 29. september 2012.

Nedenunder følger nogle billeder fra dagen.

Når "mor"Helle kalder, kommer alle ponyer løbende i fuld fart. Her er det to vallakker,
en hoppe og en enkelt islænder. Bemærk lige den skønne udsigt.

Hingsten: Warrezz From Broken Colours


Et udsnit af nogle af hopperne

3.september St. Hestedag, Roskilde

Turen går hvert år til St. Hestedag, føl og plageskuet for shetlændere. Det er første gang jeg ikke selv udstiller til dette, men da jeg ingen føl, plage eller vallakker har pt., er dette jo ikke muligt.
Jeg tilbød i stedet min assistance som dommersekretær og skrev for Jane Lund og Jan Bjørnshøj. Jeg synes det er hyggeligt at være med ved bedømmelserne. Dels, lærer jeg lidt selv noget om hvordan shetlænderen bør se ud. Men hvorfor ikke også bare give en hånd med.

Søndergårds Figaro der blev solgt som 1år, plag var med i holdet 2års hingste. Mie havde valgt at tage ham med for at få en bedømmelse af ham. Det gik jo rigtig godt for de to debutanter i showringen. Figaro fik 40 point, en rød roset og gik fløj i holdet. Han og Mie deltog efterfølgende i konkurrencen om championatet og fik der en 11. plads. Godt gået af begge. Det der især, af dommerne blev bemærket ved Figaro er hans rigtig gode indundergribende skridt.

Figaro er efter Søndergårds Fie, der ligeledes er mor til Søndergårds Felicia og Frida. Figaros far er Shirehill Golden Cracker.


Søndergårds Figaro og hans ejer MieEt afkom efter Mac var også at finde på St. Hestedag. Gedsagergårds Mindy May opnåede ligesom Figaro at få 40 p og den røde roset.Mindy Mays mor er Wilma v.d.Twee Morgen og både hoppe og føl ejes af Hanna Gungereich. Ved kampen om best in show blev Mindy May oprangeret som nr. 16


Føllet Gedsagergårds Mindy May

15. juli Hoppekåring

En hoppe var tilmeldt hoppekåring i år. Mellon blev tilmeldt i håb om at hun kunne få et par point mere. Hun er i 2009 kåret i 2. kl. A med 39 point. Set i forhold til sine to helsøskende Mac og Malou, der altid har stået mellem de forreste mente jeg ikke det var helt umuligt.
Men sådan skulle det ikke gå denne gang. Mellon blev nedkåret til 2. klasse B med 36 point. Jeg har altid godt vidst at typemæssigt stod hun ikke så stærkt som sine to helsøskende, men at hun skulle opnå et syvtal var en skuffelse. Det var bare ikke en Mellon dommerne kunne lide denne dag.( hendes beskrivelse er desværre ikke at finde pt. men bliver sat ind på hendes side, når den dukker op)


Mellon til bedømmelse
En opmuntring på dagen var at Gedsagergårds hoppeføl, Mindy May, der er efter
Søndergårds Mac SH 625 opnåede at blive dagens bedste hoppeføl.

10. juli Gørlev hesteskue

Igen i år var jeg til dyrskuet i Gørlev. Vi er efterhånden blevet en fast skare af shetlandsponyudstillere der deltager, men nogle enkelte nye dukker der også op. Det er andet år jeg deltager og synes at det er et rigtig godt og hyggeligt skue. Samtidig med bedømmelser af hestene er der også tivoli, loppemarked og hvad der ellers høre sig til sådan et marked.
I sidste øjeblik måtte jeg selv tage af sted. Charlotte som havde stået for træningen af Mellon, skulle også have fremvist hende, men blev forhindret i sidste øjeblik. Afsted skulle jeg og så måtte jeg jo selv fremvise, trods det at kondien pt. ikke er i top. Det gik da også fint med det. Mellon fik flotte 23 point og stod nr. 2 i holdet. Bergeruds Pandora ejet af Jette Thelin tog en velfortjent fløjplads. Tillykke med det.Mellon på Gørlev hesteskue 2011 23 point. Foto af Joan AndersenMellons lille skønne hoved og hendes enorme hårpragt

10/6 Roskilde dyrskue

Vi har i denne weekend deltaget i Roskilde dyrskue.Det var tre solskinsrige dage med masser af glade menneske og højt humør.
Det er altid nogle spændende dage vi glæder os til at deltage i. Med i traileren havde vi Mac. Det er første gang han udstilles siden hans kåring for 2 år siden. Det gik bare så godt for ham, ikke et øje var tørt. Han blev nr. 1 i et stærkt hold for 5 års og ældre hingste. Fik 24 point, ærespræmie og en supergod beskrivelse, som kan ses på Macs egen side klik her. Nummer 2, 3, og 4 i holdet blev henholdsvis Paradisets Tarok SH 624, Pirat Liebas, SH 486 og Møllegårds Jackson SH 652.
Er han mon lidt for fed.. ja det syntes de!MønstringMac fik invitation til at deltage i fælleskonkurrencen om skuets bedste hingst. Desværre var Mac ikke indstillet på at deltage i dette, da han havde set sig meget gal på belgierhingsten der gik foran. Dette gik ud over mønstringen som gik helt galt pga. hans hidsighed, mod belgierhingsten.
Det resulterede i en plads midt i holdet da han i type og bevægelse fik 9 og 10 taller, men mønstringen rakte kun til 6, 7 og 8 taller.

24 point og Ærespræmie

Dejligt at blive kløet når det hele er overstået

31/5 Opdatering

Den årlige hingstekåring er lige overstået og nu er det Dyrskuet i Roskilde der nærmer sig med hastige skridt. Det er altid spændende at deltage i begge dele. Til hingstekåringen var vi med på tilskuerrækken. I det store og hele, synes jeg det var en meget fair kåring. Det er kun de allerbedste der skal opnå kåring i første klasse. Efter min mening var der også flere rigtig gode hingste der opnåede kåring i 2. kl.A.
Spændende er det, altid at se de nye hingste og se om der er nogle der kan være interessante at benytte i avlen i årene fremover.Sandfords Galaxy overall champion 2011

Mine egne bedækningsplaner for 2011 har jeg ændret. Oprindelig var det bestemt at der i 2012 kun skulle komme et føl her på matriklen. Men som det ses andet sted på hjemmesiden her, har jeg også valgt at ifole Felicia.Dels er jeg blevet enig med mig selv om, at det er bedst at have to føl samtidig af hensyn til føllenes udvikling. Det er altid godt at have en ligestillet at lege og prøve kræfter med.

Malou er i år ifolet ved Rosedome of Transy SH 602 og valget af hingst til Felicia faldt på Tranegildes Ivanho SH 551, da der her er mulighed for at avle et føl i en anden farve end sort, rød og brun som er de farver mine nuværende ponyer har.
Rosedome er valgt til Malou for at bibeholde de skotske blodlinjer som hun er efter.

Til udstilling på Roskilde dyrskue er det i år Macs tur til at komme med. Det er første gang at Mac fremstilles siden sin kåring i 2009, så spændende bliver det.
Der ventes fem føl efter Mac i år. De 4 er kommet til verden og det varer ikke længe før den femte melder sin ankomst.

5/3 M&M Show, Ringsted.

Et rigtig godt og vel tilrettelagt show og hvor vejret viste sig fra sin bedste side.
Charlotte havde valgt at tage Malou med til M&M show i Ringsted. Det viste sig at være et godt valg. Malou blev klassevinder i holdet 5 års og ældre hopper. Hun opnåede 44 point, deraf var de 10 point i skridt. Beskrivelsen kan ses på hendes egen side.
Malou tog derefter med Familien Vihrs hjem til Vejle, hvor hun skal bedækkes med Rose Dome of Transy.Søndergårds Malou Klassevinder, 5års og ældre hopper.
Karen Petersen | Bellingegårdsvej 5, 4800 Nykøbing Falster - Danmark | Tlf.: 54440082 | kpe1@live.dk