Nyheder / 2012

2012

26. august 2012

Efter en dejlig sommer nærmer vi os nu september med hastige skridt og på ponyfronten bliver der nu her, lidt stille.
Jeg deltager hverken i udstillinger eller materialeprøve her i efteråret. Dels har jeg ingen plage at udstille, da jeg de sidste par år ikke har ifolet mine hopper, bortset fra 1 enkelt en.
Pause fra ponyudstillinger er godt engang imellem, og tiden er inde til det nu,da der også er andre ting at gøre for at hverdagene skal fungere.

I maj var jeg som altid med til hingstekåring som tilskuer. Flere gode hingste blev fremstillet. Tillykke til familien Vihrs med over all championtitlen, som jo gik til Waulkmill Jupiter.Et tillykke til alle jer andre med de flotte resultater skal der også gives.

Felicia og hendes føl Fandango deltog på Roskilde Dyrskue. Hun fik en fin bedømmelse og 22 point. Desværre har jeg ingen billeder fra denne dag.

Felicia var igen med i byen, da der var hoppekåring den 15. juli. Her opnåede Felicia en kåring i 2kl.B med 36 point.5
Søndergårds Felicia 2. kl. BSøndergårds Malou var også tilmeldt hoppekåringen. Hun opnåede en kåring i 2. kl. A og 37 point.
Søndergårds Malou kåret i 2. kl. AStort tillykke til Annagård og St. Bækkeskov med deres Championtitler ved dette års hoppekåring.Der foruden er Miss May solgt til en pige på 5 år og hendes familie. Miss May skal med tiden være ridepony og går indtil da og hygger sig sammen med en mini shetlænder.
Miss May er efter Søndergårds Mellon og Wells Royal Rebel.
Miss May her knapt 2 år.Søndergårds Mellon, mor til Miss May er pt. udlånt som selskabsdame for en pensioneret DV vallak. Hun er kommet til nogle meget søde mennesker, der vil gøre alt for at hun skal få det godt i den tid hun er der.
Søndergårds Mellon

Der udover er der også sket det at Charlottes pony, Asgogårds Splint, har fået ny ejer. Splint har vi haft i ni år, og ja han har nærmest været en del af familien i alle årene. Men efter at have gået her i halvandet år og ingenting lavet,sagde vi ja til at sælge ham, da Katja på 9 år og hendes mor henvendte sig angående køb af ham.
Vi håber at Katja får lige så mange oplevelser med Splint som Charlotte har fået. Muligheden er ihvertfald der,da Splint er en alsidig og rolig vallak, der er startet til mange dressurstævner, har gennemført en jagt, trods sine kun 134 cm. og i flere år har været deltager på ridelejr. Hunde, katte har stået på ryggen af ham og ikke mindst har han været brugt til at trække kælken om vinteren.


Splint her på ridelejr i 2010Splints plads er så overtaget af en Dansk Varmblods hoppe, Clarissa på 7 år. Clarissa blev indkøbt i januar måned. Hun havde der forinden været i tilridning i 2 måneder, inden Charlotte overtog hende.
Clarissa får sin egen side her på hjemmesiden.

Clarissa DVDen 29. september er der medlemsmøde hos Joan Grith Andersen og her hos os. Det bliver sådan, at vi først mødes hos Joan for at se ponyer og forædlede oldenborgere. Glæd jer, Joan og Neil har nogle skønne heste, der flere gange har stået blandt de første men også flere shetlændere som har klaret sig godt.

Bagefter kører vi her til Søndergård, kigger ponyer, holder medlemsmøde og tilsidst er der fællesspisning. Så husk, sæt allerede nu kryds i kalenderen til denne dag.
16. maj 2012

Så er det blevet "rigtigt" forår og sommeren nærmer sig med hastige skridt.
Mac har fået besøg af to hopper og blev så glad,at han ikke vidste hvilken hov han skulle træde på da de kom ind i folden til ham. Han tog pænt imod dem begge og har opført sig eksemplarisk over for dem. Begge hopper kom i brunst med det samme, så nu er det bare at vente og se, om det er lykkedes at få dem i fol i første brunstperiode.

Alle ponyer har i denne uge fået taget gødning fra til analyse for orm. Otte stk. er behandlingskrævende. Samtidig har smeden været på besøg og har beskåret de tre hopper som nu er kommet på sommergræs.

Fandango er vokset rigtig godt her de første 5 uger, men han tager sandelig også godt for sig af retterne, både fra sin mor, maden i krybben og græsset på marken. Han bliver mere og mere fræk, især over for de andre hopper på folden.
Fandango 5 uger

15. april 2012

Den 8. april var jeg så heldig at få et lille hingsteføl. Felicia som er den eneste hoppe der skal have føl i år havde ellers først termin den 28. april. Så mine øjne var store, da der inde i boxen stod en lille kitfarvet fyr med ål. Jeg kiggede godt nok noget på den der stribe og farve, da jeg jo for det meste er vant til sorte føl her på farmen. Sød er han,var helt tør, så frisk ud og Felicia var også okay.
Føllet har fået navnet Fandango og en travl sommer er allerede planlagt for ham, da han både skal med sin mor på Roskilde Dyrskue og til kåring. Og måske der sniger sig en udstilling mere ind i kalenderen.
Jeg glæder mig ihvertfald til at have ham med i byen, så han kan lære en masse.
Den 19. maj står den på hingstekåring, som tilskuer. Det er for mig altid en stor dag, da det jo er der fremtidens avlshingste evt. kåres og så er det jo spændende at se om der er nogle hingste der fremover, kunne være interessante at bruge på mine hopper.

Dejligt med et hvil efter at være kommet til verden


Fandango 1. dag, 18 kg.


Fandango 15. april, 1 uge

7. januar 2012 Hollandsk hingstekåring

Det nye år 2012 startede med et besøg til den hollandske hingstekåring sammen med 7 shetteveninder. Vi havde lejet en 8 personers bil og overnattede på Bed & Breakfast.

Da det er første gang jeg overværede denne kåring var jeg meget spændt. Mit umiddelbare indtryk er at de har flere gode hingste, specielt de sorte, som var i overtal, men også andre farver var repræsenteret. Det jeg specielt lagde mærke til var ponyernes benstilling, som hos flere ponyer ikke var optimal. Alt i alt synes jeg, at sammenlignet med Holland, har vi da også flere hingste af rigtiggod kvalitet i DK, men de har bare flere at vælge imellem i Holland.


Fremvisning ved hingstekåring i Holland


Oprangering

På lørdag deltager vi i M&M showet i Ringsted, en dag som vi ser frem til.

Derudover har Charlotte fået en ridehest. Vi har kigget længe og mange steder. Til sidst faldt valget på Clarissa en 7 års hoppe efter De Noir, der ikke er redet ret meget. Iløbet af foråret vil hun få sin egen side her.

Materialprøve den 16. oktober

Så har jeg været til materialprøve med Spirit. Det blev til en blå roset og derved kan han blive kåret til foråret, hvis det er det jeg ønsker at gøre.


Spirit , materialeprøve. Fremvist af Anna Rasmussen
Karen Petersen | Bellingegårdsvej 5, 4800 Nykøbing Falster - Danmark | Tlf.: 54440082 | kpe1@live.dk